Standardy BRCGS Packaging – jesteśmy na bieżąco
2 czerwca 2025 r. przeprowadziliśmy szkolenie z zakresu aktualnych wymagań standardu BRCGS Packaging Materials, dotyczącego bezpieczeństwa opakowań dla branży spożywczej. Choć w tym roku nie planujemy audytu, nieustannie dbamy o to, by nasz zespół był przygotowany i działał zgodnie z najnowszymi wytycznymi. Dziękujemy pani Justynie Górnej za przekazanie cennej wiedzy i praktycznych wskazówek.
Justyna Górna
• Profesor Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu w Katedrze Zarządzania Jakością.
• Kierownik studiów podyplomowych „Lean Manufacturing”, „Jakość i bezpieczeństwo oraz zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności i opakowań”.
• Od zawsze związana z praktyką gospodarczą (JG CONSULTING), aktywnie realizuje projekty związane z wdrażaniem systemów zarządzania oraz doskonalenia procesów produkcyjnych, m.in. ISO 9001, ISO 22000, BRC GS Food, IFS Food, FSSC 22000, BRC GS Packaging Materials, FSC, ISO 14001, GMP, GMP+, GlobalGAP.
• Quality Manager w przedsiębiorstwie produkcji spożywczej.
• Trener w ramach szkoleń otwartych i zamkniętych dla kilkudziesięciu przedstawicieli organizacji produkcyjnych i usługowych.
• Specjalizuje się w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności i opakowań. Jest członkiem Komitetu Technicznego nr 310 ds. Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym.
• Audytor wiodący jednostki certyfikującej w zakresie ISO 22000 oraz ISO 9001.
• Certyfikowany trener Lean Manufacturing.